15 kiloa kevyemmäksi | helmikuu

Vuorossa helmikuun väliaikaraportti painonpudotusprojektista – parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Alimmillaan vaaka näytti kuukauden aikana 0,7 kiloa vähemmän kuin tammikuussa, ja se merkattakoon siis helmikuun pudotukseksi.Tammikuun lopussa sanoin, että motivaatiota riittää ja ruokavalion mukaista syömistä on mieleistä jatkaa, mutta vain pari päivää myöhemmin aloin venytellä ruokavalion rajoja koko ajan enemmän. Koko helmikuussa trackasin vain viiden kokonaisen päivän syömiset, mikä kertoo karua kieltä. Toki kuukauteen mahtui muitakin herkuttomia, ruokavaliota ja jopa annoskokoja noudattelevia päiviä, mutta kaiken kaikkiaan helmikuusta tuli kieltämättä melkoinen herkkukuukausi. Siihen peilaten olen siis iloinen jokaisesta pudonneesta grammasta. Pinterestin weightloss motivation -klassikkoa lainaten:

"Don't be upset by the results you didn't get with the work you didn't do."

Helmikuu oli kuukausi, jonka jälkeen olisi ollut helppo heittää pyyhe kehään ja luopua projektista vähin äänin. Sellaiseen en kuitenkaan suostu tällä kertaa sortumaan. Toinen klassinen motivaatiolause kuuluu "You only fail when you stop trying", joten matka jatkukoon.

Maaliskuukin lähestyy jo vähitellen loppuaan, mutta palaan tämän kuun kuulumisiin vielä pääsiäisen tienoilla. Sneak peekina kerrottakoon, että loppukuulle on tiedossa jännittävä ruokaostoksiin liittyvä kokeilu tukemaan terveellistä syömistä...