jos pidit the undoingista, katso nämä sarjat

Jos et ole vielä katsonut HBO:n tämän syksyn kenties hypetetyintä uutuutta eli The Undoing -minisarjaa, tee se heti! The Undoingia promottiin lokakuussa valtaisalla mainos- ja pr-kampanjalla, joka yhtä aikaa herätti kiinnostuksen ja toisaalta epäilyksen siemenen siitä, voiko sarja olla kuitenkaan niin hyvä. Olihan se.


Tarinan keskiössä ovat New Yorkin parempiin piireihin kuuluva terapeutti ja lääkärimiehensä, joiden koko elämältä murentuu pohja, kun perhe joutuu osalliseksi murhatutkintaan. Kuudesta jaksosta lähes jokainen sai epäilemään uutta syyllistä, ja silti loppuratkaisu tuli yllätyksenä. 4,5/5.Jos The Undoing on jo katsottu (hyvä!) ja samantyyppiset psykologiset mysteerit kiinnostavat, tässäpä muutama vinkki:


Sharp Objects

(HBO 2018, 8 jaksoa)


Jos katsot yhden, katso tämä. Sharp Objectista puhuttiin pari vuotta sitten lähes yhtä paljon kuin The Undoingista nyt, mutta itseltäni sarja jäi silloin katsomatta. Nyt HBO:n mysteeriminisarjoista innostuneina tartuimme kuitenkin onneksi tähänkin! Amy Adamsin esittämä toimittaja palaa pieneen kotikaupunkiinsa raportoimaan siellä tapahtuneesta teinitytön murhasta ja joutuu samalla kohtaamaan oman menneisyydensä haamut. Kylmäävä, kauhistuttava, ja aivan älyttömän hyvä! Kaikkein herkimmille Sharp Objects ei varmasti sovi: Jos näin kauhuelokuvia kammoksuvana olisin etukäteen tiennyt, miten karmivaksi meno yltyy, en välttämättä olisi uskaltautunut katsomaan ensinkään. Jopa The Undoingia parempi, 5/5.The Night Of

(HBO 2016, 9 jaksoa)


Hyvän perheen kunnollinen poika Naz päätyy viettämään railakasta iltaa ja herää aamulla ilman muistikuvia, vierellään nuoren naisen ruumis. Tarinassa on samankaltainen pohjavire kuin The Undoingissa: katsojalle esitetään todisteita Nazin syyllisyyden puolesta ja vastaan niin, että tapahtunut saadaan näyttämään niiden valossa miltä vain. Tämäkin 5/5.Big Little Lies

(HBO, eka kausi 2017, 7 jaksoa)


Älyttömällä tähtikaartilla varustettu Big Little Lies on saanut sittemmin toisenkin kauden, jota en vielä ole katsonut. Ensimmäistä kautta suosittelen joka tapauksessa lämpimästi! Kalifornian parempien perheiden äitien elämä järkkyy, kun yhteisössä tapahtuu murha. Sarja alkaa murhasta, jonka tekijää tai edes uhria ei paljasteta, ja valottaa vähitellen tapahtuman taustoja sekä neljän perheen elämää kiiltävän julkisivun takana. 4/5.